'Lazio kleurt langzaam oranje met belangstelling voor spits van 15 miljoen'
Club zoekt al geruime tijd naarstig naar een nieuwe spits

'Lazio kleurt langzaam oranje met belangstelling voor spits van 15 miljoen'

29-06-2015 14:20
2

Exact een jaar nadat hij het Nederlands elftal naar de kwartfinale van het WK in Brazilië schoot, lonkt voor Klaas-Jan Huntelaar een transfer. SS Lazio wil de spits terughalen naar Italië.

Dat meldt het boulevardmedium Calciomercato maandag. Huntelaar is de droomaankoop van Claudio Lotito, de omstreden voorzitter van de nummer drie van Italië. Lazio zoekt al geruime tijd naarstig naar een nieuwe spits, die de concurrentie kan aangaan met Miroslav Klose.

In een eerder stadium werd Robin van Persie aan Lazio gelinkt, maar de club schijnt het vizier te hebben verlegd naar de andere spits van het Nederlands elftal. Het is afwachten of het ook daadwerkelijk tot een transfer komt.

De 31-jarige Huntelaar verlengde immers dit jaar zijn contract bij Schalke 04 tot de zomer van 2017. Lazio moet dus met een flinke transfersom komen om de oud-aanvaller van Ajax, Real Madrid en AC Milan los te weken. Schalke zou ongeveer vijftien miljoen euro verlangen.

In Rome spelen met Stefan de Vrij, Wesley Hoedt en Edson Braafheid al drie Nederlanders. Ook andere Oranje-internationals worden in verband gebracht met Lazio.