Feyenoord-talent tempert verwachtingen en ziet uit naar Kuyt: 'Kan snel gaan'
"Als kleine jongen zag ik hem al spelen"

Feyenoord-talent tempert verwachtingen en ziet uit naar Kuyt: 'Kan snel gaan'

29-06-2015 15:06

Bart Nieuwkoop, een groot talent van Feyenoord, moest zondagmiddag de eerste training aan zijn neus voorbij laten gaan. Maar des te gretiger is hij voor aankomend seizoen.

"Die eerste training in de Kuip, met duizenden mensen op de tribune, die wil je meemaken. Ik baal er enorm van dat ik niet mee kon doen. Je houdt er eigenlijk geen rekening mee dat je niet mee kunt trainen omdat je ziek wordt. Ik denk dat ik deze week wel weer aan kan sluiten", zegt hij tegen PZC.

Donderdag sluit Dirk Kuyt aan. "Als kleine jongen zag ik hem al spelen. En vorig jaar was hij nog één van de uitblinkers op het WK in Brazilië. Ik vind het mooi dat ik straks met zo’n grote speler in de kleedkamer zit en met hem mag trainen en spelen. Ik weet ook zeker dat hij van grote waarde zal zijn voor Feyenoord. Daar twijfel ik geen moment aan."

Echte doelen heeft hij nog niet. "Het is lastig om dat te doen. Het kan heel snel gaan, of juist niet. Ik wil met heel weinig verwachtingen dit seizoen in gaan. Gewoon proberen zo vaak mogelijk bij de wedstrijdselectie te zitten en in de beloften goede wedstrijden spelen. En natuurlijk hoop ik mijn debuut in het betaalde voetbal te maken, dat is waar je als jongetje van hebt gedroomd."