'Liverpool troeft Ajax én PSV af in strijd om Nederlandse groeibriljant'
Betere aanbieding in Engeland

'Liverpool troeft Ajax én PSV af in strijd om Nederlandse groeibriljant'

29-06-2015 17:45
21

Een tegenvaller voor Ajax en PSV. Bobby Adekanye, het toptalent van FC Barcelona, laat de Nederlandse topclubs links liggen en gaat naar Liverpool.

Dat meldt De Telegraaf maandag. Adekanye had een aanbieding van zowel Ajax als PSV op zak, waar hij voor drie jaar kon tekenen. Liverpool is echter de lachende derde en gaat met de handtekening van het zestienjarige supertalent aan de haal.

Adekanye wordt transfervrij opgepikt. Op zijn twaalfde verruilde hij de jeugdopleiding van Ajax voor die van FC Barcelona, maar bij de Catalaanse grootmacht mocht hij geen wedstrijden meer spelen door een straf van de FIFA. PSV, Ajax en Liverpool zagen vervolgens hun kans schoon.

PSV dacht met afstand de beste papieren te hebben, omdat Adekanye het afgelopen jaar als huurling al rondliep op De Herdgang. Liverpool kwam echter met een betere aanbieding op de proppen en kan de komende jaren naar alle waarschijnlijkheid koketteren met de talentvolle aanvaller.

"Ajax heeft, net als PSV, een driejarig contract aangeboden", vertelt zaakwaarnemer Josep María Minguella aan Ajax Showtime. "Maar het wordt heel moeilijk voor ze. We nemen woensdag of donderdag definitief een beslissing."