'Guidetti bewijst zichzelf goede dienst: Spaanse en Italiaanse club veren op'
Spits maakt uitstekende indruk op jeugd-EK

'Guidetti bewijst zichzelf goede dienst: Spaanse en Italiaanse club veren op'

30-06-2015 11:32
4

John Guidetti heeft de clubs voor het uitkiezen. De 23-jarige spits is woensdag officieel transfervrij. Sevilla en SS Lazio doen een gooi naar de diensten van de oud-Feyenoorder.

De verbintenis van Guidetti bij Manchester City loopt officieel op 30 juni af. De Zweed kan daardoor kosteloos naar een andere club verkassen. Op het EK onder 21 jaar maakt de spits een prima indruk. Hij scoorde onder meer in de groepsfase tegen Italië en maakte in de halve finale tegen Denemarken opnieuw een belangrijke treffer.

Sevilla heeft Guidetti tijdens het toernooi in Tsjechië bekeken en heeft zijn zaakwaarnemer inmiddels een contractvoorstel gedaan, meldt de Spaanse krant Sport. Lazio zit eveneens op het vinkentouw. Of de Italianen hem eveneens al een aanbieding hebben gedaan is niet bekend. In Rome zou hij herenigd kunnen worden met Stefan de Vrij, met wie hij samenspeelde bij Feyenoord.

Vorig seizoen speelde Guidetti op huurbasis bij Celtic, waar hij acht keer scoorde. Een terugkeer naar Feyenoord leek een mogelijkheid, maar de spits kapte die flirt vrij vlot af.