Rekik doorstaat medische keuring: transfer naar Franse topclub helemaal rond
Verdediger tekent bij topclub

Rekik doorstaat medische keuring: transfer naar Franse topclub helemaal rond

02-07-2015 14:11
2

Karim Rekik heeft officieel een nieuwe club gevonden. De twintigjarige verdediger gaat per direct aan de slag bij het Franse Olympique Marseille. Dat heeft de club donderdag bevestigd.

De transfer hing al een tijdje in de lucht, maar nu komt er dan eindelijk witte rook uit het Stade Velodrome. Rekik speelde de voorbije twee seizoenen op huurbasis voor PSV. Een nieuwe verhuurperiode zag hij niet zitten. L'OM bereikte deze week met Manchester City een akkoord over de transfersom van Rekik.

Hoeveel de Fransen betalen voor de verdediger is niet bekendgemaakt. In een interview met RMC liep Rekik donderdagochtend al vooruit op zijn nieuwe club. "Ik wilde graag de volgende stap maken en nog een jaar bij PSV was geen optie voor mij. Ik kon kiezen tussen Marseille en Atlético Madrid. Marseille nam echter als eerst contact met mij op en vertelde me dat ze me heel graag wilden hebben. De manier waarop mensen tegen je praten is belangrijk", aldus Rekik.

"Het voetbal is hier echt alles. Ik wil graag goede wedstrijden voor deze club spelen en prijzen winnen", besloot de verdediger.