Kampioenschap met PSV smaakt naar meer: 'Nu kampioen worden met Marseille'
"In mijn ogen is dit een grote club, de grootste van Frankrijk"

Kampioenschap met PSV smaakt naar meer: 'Nu kampioen worden met Marseille'

02-07-2015 17:35
4

Karim Rekik is erop gebrand om ook komend seizoen kampioen te worden. Dat moet dan gebeuren met Olympique Marseille, dat sinds donderdag zijn nieuwe werkgever is.

"Het eerste contact met Marseille dateert al van vorig jaar, maar toen koos ik ervoor om langer bij PSV te blijven. In Nederland hebben we een goed seizoen gedraaid, we zijn kampioen geworden. En nu wil ik met l'OM kampioen van Frankrijk worden", zegt de twintigjarige centrumverdediger, die overkomt van Manchester City, op de site van de Franse club.

"In mijn ogen is dit een grote club, de grootste van Frankrijk, met fantastische fans", gaat hij verder. "Isimat-Mirin (oud-ploeggenoot bij PSV, red.) heeft bij AS Monaco gespeeld en vertelde me dat de Ligue 1 een geweldige competitie is om als jonge jongen te spelen. Ik ken het persoonlijk alleen van televisie."

"Ik denk dat ik op de juiste plek ben. Mijn doel is om zoveel mogelijk en zo goed mogelijk te spelen. Ik heb al veel steun ontvangen van mensen die l'OM een warm hart toedragen. Het doel is om de titel of de beker te winnen: hopelijk belandt minimaal een van die twee prijzen komend seizoen in Marseille. En ik zal wat beter Frans leren spreken."