FC Twente speelt snel in op vertrek aanvoerder: 'ervaren' Griek vastgelegd
Contract voor één jaar

FC Twente speelt snel in op vertrek aanvoerder: 'ervaren' Griek vastgelegd

02-07-2015 18:05
17

FC Twente heeft er een nieuwe verdediger bij. Giorgos Katsikas (25) maakt transfervrij de overstap van PAOK Saloniki. De Griek tekende donderdag een éénjarig contract in Enschede, zo maakt de club donderdag bekend. Katsikas is de eerste aanwinst voor komend seizoen. 

"We zijn blij dat we Giorgos Katsikas aan de selectie kunnen toevoegen", vertelt technisch manager Ted van Leeuwen op de clubsite van de Tukkers. "Mooi dat hij vroeg in de voorbereiding aansluit en morgen al op het trainingsveld staat. Met Giorgos hebben we een goede en sterke verdediger in huis gehaald, die de nodige ervaring heeft opgedaan in de Griekse competitie en in Europese wedstrijden met PAOK."

"Bovendien is het een jongen met een goed en open karakter; een leiderstype. Mede door het vertrek van Andreas Bjelland ligt onze prioriteit bij het samenstellen van een solide verdediging en daarin is de komst van Giorgos een belangrijke stap."

De linksbenige verdediger zelf is gelukkig met zijn overstap naar Nederland. "Ik ben heel blij dat ik deze fantastisch stap mag maken; mijn eerste club in het buitenland. De afgelopen dagen heb ik een goede indruk gekregen van FC Twente."

"Er hangt een fijne sfeer bij de club en er zijn goede faciliteiten. Ik was al bekend met FC Twente, want anderhalf jaar geleden is er al contact geweest tussen mij en de club. Toen kwam het nog te vroeg."