'United ruikt kans na Bayern-opstootje: clubs zijn in gesprek over transfer'
Van Gaal werkte al eerder samen met de international

'United ruikt kans na Bayern-opstootje: clubs zijn in gesprek over transfer'

07-07-2015 15:34
3

Manchester United bereidt een enorme deal voor om Thomas Müller naar Engeland te halen. Volgens het Duitse SPORT1 wil de club van Louis van Gaal een bod doen van 82 miljoen euro.

In de afgelopen dagen zou er een gesprek zijn geweest tussen Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van Bayern München, en vicevoorzitter van United Ed Woodward. Met de transfer zou Manchester United-manager Louis van Gaal herenigd worden met Müller. In 2010 wonnen ze samen de dubbel met Bayern.

Op maandagavond werd er melding gemaakt van een onenigheid tussen Müller en Bayern-trainer Pep Guardiola. De wereldkampioen volgde de instructies van zijn oefenmeester niet op, waarbij hij gevraagd zou hebben 'of hij nu weg kon gaan'. Later bood Müller zijn excuses aan.

Wekenlang speculeren Britse media al over een transfer van Müller naar Groot-Brittannië. De aanvallende middenvelder moet een belangrijke pion worden in het nieuwe team van Van Gaal. De Amsterdammer zou meer dan tweehonderd miljoen te besteden hebben deze zomer.