De Graafschap trekt alleskunner aan: 'Zorg voor diepgang en wil spel bepalen'
'Pik ieder jaar mijn doelpunten mee'

De Graafschap trekt alleskunner aan: 'Zorg voor diepgang en wil spel bepalen'

07-07-2015 18:52
1

Bryan Smeets maakte deze zomer transfervrij de overstap van MVV Maastricht naar De Graafschap. In de Jupiler League heeft de middenvelder al de nodige ervaring opgedaan, maar in dienst van de Superboeren gaat hij zijn debuut maken in de Eredivisie.

Met de 22-jarige Smeets, die zes jaar onder contract stond in Maastricht, heeft trainer Jan Vreman een 'allrounder' in huis. "Ik ben een aanvallend ingestelde middenvelder, die graag aan de bal is en het spel wil bepalen. Het liefst speel ik centraal op het middenveld, maar ik ben ook op andere posities inzetbaar. Mijn kwaliteiten zijn dat ik voor diepgang zorg, loopvermogen heb en teamgenoten in scoringspositie kan brengen. Verder heb ik veel drang naar voren toe: ik zoek de voetballende oplossing. Ook pik ik ieder jaar mijn doelpunten mee", zegt hij op de clubsite.

"Waar ze in Doetinchem gecharmeerd van zijn is fel en agressief spelen, dat zit zeker in mijn spel. Ik heb De Graafschap altijd een mooie club gevonden, met een hele mooie supportersaanhang. Het is een warme club en ik ben op een fijne manier ontvangen. Ik maak graag deel uit van de selectie en heb veel zin in het komende seizoen in de Eredivisie."