Ajax laat zich weer van de goede kant zien: opnieuw de gezondste van Europa
Amsterdammers opnieuw gezondste van Europa

Ajax laat zich weer van de goede kant zien: opnieuw de gezondste van Europa

09-07-2015 08:11
55

Voor het tweede jaar op rij is Ajax uitgeroepen tot de financieel meest gezonde voetbalclub in Europa. Dat blijkt uit cijfers van de jaarlijkse Credit Football League van S&P Capital IQ.

Op basis daarvan concludeert het Financieele Dagblad dat Ajax opnieuw de beste financiële huishouding heeft van voetbalclubs in Europa. Ajax houdt zelfs Bayern München achter zich, de Duitse club die veelal complimenten krijgt over het financiële huishouden. Ajax heeft de financiën ook beter op orde dan Arsenal, Manchester City en Saint-Etienne, die daarmee de top vijf complementeren.

Dat Ajax zo goed scoort op de lijst van S&P Capital IQ is mede te danken aan de liquide middelen, die ongeveer 86,6 miljoen euro bedragen. Daarnaast hebben de Amsterdammers een eigen vermogen dat bijna zeventig procent is van het balanstotaal.

De financiële positie van Ajax zorgt ervoor dat de club zich ook op de transfermarkt kan begeven. Naar verluidt zijn de hoofdstedelingen bereid zeven miljoen euro uit te trekken voor Pione Sisto.