Chery gaat voor koningin: Misschien maakt hij daarom wel een keuze voor het geld
"Hij weet dat hij niet meer de jongste speler is"

Chery gaat voor koningin: "Misschien maakt hij daarom wel een keuze voor het geld"

10-07-2015 08:37
6

Bij FC Groningen wacht men op het toekomstbesluit van Tjaronn Chery, die moet kiezen tussen een mooi sportief avontuur in een topcompetitie en een financieel aantrekkelijk avontuur in het Midden-Oosten. Broer en zaakwaarnemer Ron lijkt op dat laatste te rekenen.

Er waren lange tijd twijfels over Chery, maar die zijn de afgelopen jaren volledig verdwenen. "Zonder bla-bla heeft hij afgerekend met veel vooroordelen en hij wordt ook nog steeds beter", zegt Ron Chery in gesprek met Voetbal International. De broer van de 27-jarige voetballer behartigt de zaken van de voetballer. "Maar waar zijn toekomst ligt, dat bepaalt Tjaronn zelf."

Een vertrek naar het Midden-Oosten lijkt daardoor aanstaande. "Tjarck (zijn andere broer, red.) en ik neigen naar een Europese topcompetitie, maar er zitten voor Tjaronn ook heel mooie aanbiedingen uit andere landen tussen. Hij denkt veel na over het leven en hoe de zaken ervoor staan. Dat laat hij zeker meewegen. Mama is alles voor hem, zij is onze koningin."

"Misschien maakt hij daarom wel een keuze voor het geld. Ik zoek voor hem de balans tussen een sportieve stap en een financiële, maar ik snap Tjaronn ook heel goed. Hij weet dat hij niet meer de jongste speler is. Maar wat hij ook besluit, wij zijn zo ongelooflijk trots op hem, dat is met geen pen te beschrijven", aldus Ron Chery.