Ajax werkte aan sensationele transfer: Maar hij kostte twaalf miljoen
"Die bleek onmogelijk om te halen"

Ajax werkte aan sensationele transfer: "Maar hij kostte twaalf miljoen"

16-07-2015 13:31
20

Ajax werkte de laatste weken in het diepste geheim aan een sensationele transferstunt. De komst van Jeremain Lens kwam echter niet van de grond, waarna de aanvaller overstapte naar Sunderland.

Frank de Boer onthult donderdag tegenover AT5 het plannetje dat Ajax had met Lens. "We hebben na het vertrek van Sigthórsson gezocht naar een vervanger. Je hebt natuurlijk bepaalde spelers op het oog. Lens, bijvoorbeeld, maar die bleek onmogelijk om te halen", verklapt de trainer. "Die kostte twaalf miljoen of zo. Hij wilde best wel graag, maar er hing nog wel een prijskaartje aan."

Lens maakte uiteindelijk voor dat bedrag de overstap van Dinamo Kiev naar Sunderland. De transfer werd woensdagavond afgerond. Hij tekende voor vier jaar bij de club van Dick Advocaat.

En dus moest Ajax op zoek naar alternatieven. De Amsterdammers lijken nu beet te hebben met Yaya Sanogo, die wordt gehuurd van Arsenal. De Boer ziet potentie in de 22-jarige Fransman. "Hij heeft natuurlijk veel concurrentie gehad bij Arsenal en ging daar ook al heel jong naartoe."

"Hij heeft zich wel écht in de kijker gespeeld bij Auxerre", weet De Boer. "Hij staat te boek als een heel groot talent en ik denk dat wij hem de kans kunnen geven om te laten zien dat hij dat talent ook heeft. Arsene Wenger staat er ook nog steeds achter dat het een top class player is."