Klaassen: Ik keek de samenvatting en dacht: hoe kun je zo saai voetballen?
Ajacied wil aantrekkelijker Ajax zien

Klaassen: "Ik keek de samenvatting en dacht: hoe kun je zo saai voetballen?"

19-07-2015 21:23
15

Ajax heeft in Davy Klaassen een nieuwe leider. De middenvelder is gebrand om zich met de Amsterdamse club te revancheren voor een teleurstellend seizoen, waarin het te vaak niet thuisgaf.

Klaassen zag de voorbije seizoenen ervaren spelers als Jan Vertonghen, André Ooijer, Daley Blind en Christian Poulsen vertrekken. "Langzaam kreeg ik het gevoel dat ik moest opstaan", vertelt hij in een openhartig interview met NRC Handelsblad. "De jongens die er net bij zijn, moet ik helpen. Zoals ik het zelf ook fijn vond als de oudere jongens met mij bezig waren. Als de grote jongens je opmerken, geeft dat het gevoel dat je erbij hoort. Het vertrouwen dat je fouten mag maken."

Klaassen wil dat Ajax in ieder geval aantrekkelijker speelt dan afgelopen seizoen, waarin het publiek in Amsterdam bepaald niet op haar wenken werd bediend. "Ik keek ’s avonds naar de samenvatting en dan dacht ik: hoe kun je zo’n saaie wedstrijd voetballen? Achteraf denk ik dat het komt doordat het voor veel jongens hun eerste echte seizoen was. PSV was sterker. Zij hebben het jaar ervoor een matig seizoen gedraaid en zijn daar sterker uitgekomen. Ik geloof dat het bij ons ook zo kan werken. Er is heel duidelijk het besef dat het absoluut beter moet."