De Boer ziet positieve punten ondanks nederlaag: 'Die twee speelden goed'
Trainer ziet ploeg prima spelen in Frankrijk

De Boer ziet positieve punten ondanks nederlaag: 'Die twee speelden goed'

23-07-2015 07:05
26

Ajax verloor woensdag de generale repetitie voor de Champions League-voorronde. Desalniettemin was Frank de Boer positief gestemd na de nederlaag tegen Saint-Etienne (1-0).

"Ik denk wel dat we klaar zijn voor de voorronde van de Champions League", zegt hij in De Telegraaf. "We hebben gedomineerd en kleine kansen gehad om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen, maar door een zondagsschot viel de treffer aan de overzijde."

Ajax had in Saint-Etienne een tegenstander die puur op resultaat speelde. "We weten hoe moeilijk het is om er tegen een 4-5-1-systeem doorheen te komen. Voor rust hebben we wat speldenprikjes uitgedeeld. Helaas slaagden we er niet in om op voorsprong te komen", aldus De Boer, die blij is met zijn verdediging. "Kenny Tete en Jairo Riedewald speelden goed, maar ook Joël Veltman heeft het uitstekend gedaan. We gaven nauwelijks iets weg en dat maakt de nederlaag zuur."

De Boer denkt dat zijn ploeg er richting het treffen met Rapid Wien goed op staat. "Ik geloof in een goed resultaat. Al had ik liever een voorbereiding van zes weken gehad. Nu moeten we er binnen vier weken staan", besluit hij.