Ajax baalt: Teleurstellend, wij hebben hem een uitstekende aanbieding gedaan
"Wij gaan door met de jongens die daar wel in geloven"

Ajax baalt: "Teleurstellend, wij hebben hem een uitstekende aanbieding gedaan"

29-07-2015 09:56
58

Ajax ziet deze week opnieuw een groot talent naar het buitenland verkassen. Donyell Malen, die zijn zaken laat behartigen door Mino Raiola, heeft voor een transfer naar Arsenal gekozen. De Amsterdammers blijven teleurgesteld achter.

De zestienjarige Malen wordt gezien als een groot talent, hij had dan ook de kans om langer bij Ajax te blijven. "Wij hebben Donyell een uitstekende aanbieding gedaan en een duidelijk ontwikkelingsplan voorgelegd", zegt hoofd jeugdopleiding Wim Jonk tegenover Voetbal International.

"Als de speler dan toch een andere keuze maakt, dan is dat teleurstellend. Want de potentie is duidelijk en de kansen zullen komen bij Ajax. Wij gaan door met de jongens die daar wel in geloven", besluit Jonk. De transfer is inmiddels ook op de website van Ajax bevestigd.

Het vertrek van Malen dreigde al even. De spits was afgelopen seizoen één van de uitblinkers in de B1, maar een contractaanbieding bleef volgens Raiola te lang uit. Vorig jaar raakte Ajax ook al de B1-talenten Javairo Dilrosun, Timothy Fosu-Mensah en Mink Peeters kwijt aan respectievelijk Manchester City, Manchester United en Real Madrid.