Heitinga drukt ploeggenoten op het hart: Voor alle mensen die Ajax lief hebben
Amsterdammers klaar voor cruciale duels

Heitinga drukt ploeggenoten op het hart: "Voor alle mensen die Ajax lief hebben"

29-07-2015 11:41
13

Ajax staat volgens Frank de Boer voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Ook John Heitinga probeert het belang van de duels met Rapid Wien te benadrukken. De routinier, die niet in de basis lijkt te starten, hoopt op die manier zijn steentje bij te dragen.

Volgens Heitinga is Ajax klaar voor Rapid. "We hebben de tegenstander goed geanalyseerd en hebben veel beelden van ze gezien", zegt hij tegen Helden. "Het is een ploeg die we niet moeten laten voetballen. We moeten zorgen dat we er echt kort opzitten en dat wij over twee wedstrijden de betere zijn."

Het is uiterst belangrijk dat Ajax het hoofdtoernooi van de Champions League bereikt, benadrukt de verdediger. "Iedereen wil gewoon de Champions League in. Het is belangrijk voor de club, maar ook zeker voor de spelers en alle andere mensen die de club lief hebben!", aldus de 31-jarige Heitinga, één van de oudere spelers in de selectie.

"Ik heb al wat meer ervaring dan de andere jongens, maar de samenwerking gaat allemaal op een heel natuurlijke wijze", zegt hij over de relatie met zijn jongere ploeggenoten. "Als ik iets zie in de wedstrijd of op de training, dan probeer ik diegene te helpen. Maar ik zeg altijd dat leeftijd niets uitmaakt. Ik kan ook geholpen worden door de jonge jongens als zij iets zien wat ik op dat moment niet zie."