Koeman: Vitesse is een aparte club, ze wisselen elk jaar van spelers
Southampton start donderdag aan Europees avontuur

Koeman: "Vitesse is een aparte club, ze wisselen elk jaar van spelers"

29-07-2015 15:34
4

Voor Ronald Koeman en Southampton begint het nieuwe seizoen donderdag met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Een vreemde club, vindt Ronald Koeman, die zijn trainerscarrière in Arnhem begon.

"Vitesse is een aparte club", begon Koeman woensdag de persconferentie in de aanloop naar de Europa League-wedstrijd van donderdag. "Vanwege hun connectie met Chelsea wisselen ze elk jaar van spelers. Ze zijn nu alweer een hoop goede spelers kwijtgeraakt."

De Arnhemmers zagen onder meer Bertrand Traore, Davy Pröpper, Marko Vejinovic en Jan-Arie van der Heijden vertrekken. "Die spelers hebben ze vervangen met jonge talenten van Chelsea. Dat betekent normaal gesproken dat ze tijd nodig hebben om een team te worden, maar de spelers die Vitesse gehaald heeft zijn erg talentvol."

Koeman rekent al met al op een spectaculaire wedstrijd tegen zijn ex-werkgever. "Vitesse is geen ploeg die veel verdedigt. Ze willen voetballen en daarom verwacht ik een open wedstrijd. Dat is goed", aldus de Nederlander, die alleen niet kan beschikken over Fraiser Forster en Florin Gardos.