Groningen tast diep in buidel voor middenvelder: Dit is weer een record voor PEC
Middenvelder maakte acht doelpunten vorig seizoen

Groningen tast diep in buidel voor middenvelder: "Dit is weer een record voor PEC"

30-07-2015 14:20
8

Ron Jans neemt met een gemengd gevoel afscheid van middenvelder Jesper Drost, die naar FC Groningen vertrekt. De PEC Zwolle-trainer weet dat het komen en gaan van spelers een realiteit is bij zijn club.

"Ik ben hartstikke trots op Jesper, maar we zullen hem wel missen", aldus Jans tegenover RTV Oost. "Als je als club hogerop wilt, dan moet het op deze manier: dat jongens zich hier ontwikkelen, dat ze goed worden en dat ze dan weer doorgaan. Ik heb ook heel veel vrede met de stap die hij nu maakt."

De speler uit Nunspeet was vorig seizoen goed voor acht doelpunten en acht assist, het verlies van Drost zal dus moeilijk op te vangen zijn. "Dat is best uitdagend, maar ik denk dat we spelers hebben die dat ook weer op het middenveld in kunnen vullen."

FC Groningen had een flink bedrag over voor Drost, die nog een tweejarig contract had in Zwolle. "Dit is weer een record voor PEC Zwolle als het gaat om de transfersom. Alleen hoe hoog die is, moet je niet aan mij vragen." Jans wil graag versterkingen zien voor zijn selectie, maar dat hoeft geen vervanger te zijn voor Drost: "Ik zou er het liefst een keeper en een verdediger bij hebben."