Van Gaal verklapt basiself voor lastige seizoenstart Manchester United
"Ik denk dat ik zo ga spelen"

Van Gaal verklapt basiself voor lastige seizoenstart Manchester United

30-07-2015 16:58
8

Manchester United begint volgende week zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur aan het nieuwe seizoen in de Premier League. Louis van Gaal lijkt er met zijn ploeg klaar voor.

Manchester United toerde de laatste weken door de Verenigde Staten en in de oefenwedstrijden tegen onder meer FC Barcelona en Paris Saint-Germain tekende de basiself zich langzaam af. Van Gaal heeft in de aanloop naar de seizoenstart nog maar weinig geheimen.

"Ik denk dat ik met Luke Shaw, Daley Blind en Matteo Darmian ga spelen", citeert The Daily Mail de manager van United. Dat betekent dat alleen de strijd om de plek in het hart van de defensie, naast linker centrale verdediger Blind, nog open ligt. Chris Smalling, Phil Jones en Marcos Rojo komen daarvoor in aanmerking.

In het duel met PSG (2-0 verlies) kreeg Jones 65 minuten lang de kans. Het liep echter niet bij Manchester United en dat opent deuren voor Smalling, al heeft Jones nog steeds de beste papieren. David De Gea is intussen ook een zorgenkindje voor Van Gaal. De door Real Madrid begeerde doelman presteerde ondermaats in de Verenigde Staten. Hij lijkt echter wel zeker van zijn plek, evenals bijvoorbeeld Memphis Depay.

De verwachte opstelling: