Ook Vitesse niet meer dan speelbal voor Southampton en Koeman
Arnhemmers volstrekt kansloos tegen Southampton

30-07-2015 22:50
25

Ondanks een prima eerste half uur heeft Vitesse in de derde voorronde van de Europa League een vrij kansloze nederlaag geleden tegen Southampton. Twee voormalige Eredivisie-spelers velden het vonnis over de Arnhemmers (3-0).

Op een sfeervol St. Mary's begon Vitesse nog uitstekend aan de wedstrijd. De ploeg van trainer Peter Bosz kreeg al na twee minuten een uitstekende kans via Valeri Qazaishvili, maar de Georgische middenvelder zag zijn inzet rakelings langs het doel van Maarten Stekelenburg gaan. De Arnhemmers slaagden er in het eerste half uur in om het spel van Southampton te ontregelen en weinig kansen weg te geven. Nadat Vitesse-doelman Eloy Room eerst nog knap redde op een inzet van Vincent Wanyama was het na 36 minuten dan tóch raak voor The Saints.

Graziano Pellè werd na een slim passje van Sadio Mané vrij voor Room gezet, waarna de Italiaan met een snoeiharde knal doel trof: 1-0. Vanaf dat moment nam de ploeg van trainer Ronald Koeman het heft in handen en vlak voor rust resulteerde dat in een tweede treffer. De onbesuisde Rochdi Achenteh gaf Mané een excuus om gewillig naar de grond te gaan, waarna Southampton een strafschop te nemen kreeg. Dusan Tadic ontfermde zich over het buitenkansje en maakte geen fout (2-0).

Na rust geloofde Southampton het wel en schakelde het een tandje terug. Vitesse kwam daardoor tot enkele speldenprikjes. De ingevallen Milot Rashica kreeg twee aardige mogelijkheden, maar stuitte eerst op Stekelenburg en schoot niet veel later wild over. Het slotakkoord was vijf minuten voor tijd uiteindelijk zelfs voor Southampton. Nadat Room een treffer eerst nog leek te voorkomen, stelde Juanmi Shane Long in staat om de eindstand op 3-0 te bepalen. Vitesse staat daardoor komende week voor een schier onmogelijke opdracht.

BOEM! Graziano Pellè schiet vernietigend raak in het Europa League-duel tussen Southampton en Vitesse.