Gutierrez waarschuwt: Als er een grote club komt, kan het zijn dat ik weg ben
"Ik heb er gevist en..."

Gutierrez waarschuwt: "Als er een grote club komt, kan het zijn dat ik weg ben"

31-07-2015 09:37

Felipe Gutierrez won met Chili de Copa America en had veel zin om weer bij FC Twente aan de slag te gaan. Maar er moet wel wat gebeuren, stelt de middenvelder, die graag nieuwe spelers ziet komen.

De 24-jarige Gutierrez maakte van dichtbij, maar niet als speler in het veld, mee hoe Chili afrekende met Argentinië en de finale van de Copa America. "Ik speelde niet in de finale, dus het voelde dubbel. Ik was ongelooflijk blij voor de ploeg, voor Chili, maar voor mezelf had er meer in gezeten. Ik had meer minuten willen maken. Ik ben er daarom zó aan toe om weer veel te spelen", vertelt de hoofdpersoon in TC/Tubantia.

Wedden

Meer odds

Dat gaat dus gebeuren bij Twente. "Normaal gesproken wil je na een vakantie liever niet weg bij je familie, maar ik stond te springen om terug naar Nederland te gaan." In Zuid-Chili genoot Gutierrez van zijn vakantie. "Ik heb er gevist en... Geschoten op konijnen. Ja, en opeten daarna, lekker. Er zijn daar heel veel konijnen, het is normaal om dat te doen."

In Enschede hoopt hij uit de startblokken te schieten. "Ik heb Twente via Facebook gevolgd. Ik zag dat er veel spelers weg zijn gegaan en dat er maar twee bij zijn gekomen. Ik denk dat we nieuwe spelers nodig hebben. Hoe dan ook, denk ik dat we voor de top-vijf moeten gaan", meent Gutierrez, die niet kan garanderen dat hij na 1 september ook nog speler van Twente is. "Dat hangt er vanaf. Als er een grote club komt, kan het zijn dat ik weg ben. Maar er is niets, dus ga er maar vanuit dat ik hier nog wel even blijf."