Southampton blundert met blessure Clasie: 'Jammer, dat amateurisme'
Middenvelder mist mogelijk start van de Premier League

Southampton blundert met blessure Clasie: 'Jammer, dat amateurisme'

31-07-2015 19:44
11

Southampton-aanwinst Jordy Clasie raakte donderdagavond geblesseerd in het Europa League-duel met Vitesse. Wie anders dan inspanningsfysioloog Raymond Verheijen levert felle kritiek op de staf van de Premier League-club. 

'Jammer om dergelijk amateurisme te zien bij Southampton. Aankoop Jordy Clasie heeft een hamstringblessure opgelopen, omdat ze hem direct in het diepe hebben gegooid', schrijft Verheijen op zijn Twitter-account. 

'Als spelers op een hoger niveau aan de slag gaan, moeten ze daar rustig aan wennen. In de eerste weken en maanden zijn ze niet direct in staat om daar in mee te gaan. Coaches moeten daar rekening mee houden. Laat aankopen wennen aan hun nieuwe omgeving, zo voorkom je onnodige blessures. (...) Helaas lopen er veel onopgeleide trainers rond die nieuwe spelers in het diepe gooien. Zo lopen ze dus blessures op', besluit hij zijn monoloog. 

Clasie moest na een uur afhaken tijdens de ontmoeting met Vitesse (3-0 zege). Southampton-manager Ronald Koeman erkende vrijdag dat de van Feyenoord overgekomen middenvelder de start van de Premier League wellicht aan zich voorbij moet laten gaan.