Griekse tragedie in De Kuip: Feyenoord verliest verhit oefenduel
3-1 nederlaag in De Kuip

01-08-2015 21:53
21

In een bomvol stadion heeft Feyenoord zaterdagavond een oefennederlaag geleden tegen Olympiakos: 1-3. Bij rust keek de thuisploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst aan tegen een 0-3 achterstand. Na de pauze benutte Dirk Kuyt nog een penalty.

Feyenoord keek binnen tien minuten al tegen een achterstand aan. Jara tekende namens de Griekse gasten voor de openingstreffer. De eerste helft werd een grote teleurstelling voor Van Bronckhorst en co. Ook Pardo en Fortunis schoten raak en dus ging de thuisploeg rusten met een 3-0 achterstand.

Na de pauze, met veel wissels aan beide kanten, wist Feyenoord zich enigszins te herstellen. Olympiakos kwam minder aan voetballen toe en het duel werd bij tijd en wijlen onvriendelijk. Kuyt zorgde uiteindelijk vanaf de penaltystip voor de Rotterdamse eretreffer.

De 3-1 nederlaag betekende voor Feyenoord de tweede opeenvolgende nederlaag in eigen stadion. Vorig week won Southampton met afgetekende cijfers (3-0) in De Kuip. Komend week staat de eerste wedstrijd in de Eredivisie op het programma. Zondag 9 augustus komt FC Utrecht op bezoek in Rotterdam.