Vraagtekens bij geflopte Ajacied: 'Denk dat hij er met de pet naar heeft gegooid'
Middenvelder mag vertrekken uit Amsterdam

Vraagtekens bij geflopte Ajacied: 'Denk dat hij er met de pet naar heeft gegooid'

02-08-2015 10:19
13

Bryan Linssen vraagt zich af of Lerin Duarte er wel alles aan heeft gedaan om te slagen in het shirt van Ajax. De twee kennen elkaar uit hun gezamenlijke periode bij Heracles Almelo. Linssen koos er, in tegenstelling tot zijn oud-collega, bewust voor om vanuit Almelo niet direct de stap te maken naar een Nederlandse topclub. De vleugelspits verkaste onlangs naar FC Groningen. 

"De enige speler van Heracles die rechtstreeks naar een Nederlandse topclub is gegaan is Lerin Duarte, maar hij heeft de stap niet kunnen maken", legt Linssen uit in het Dagblad van het Noorden.

"Ik denk dat hij er een beetje met de pet naar heeft gegooid, want hij kon ontzettend goed voetballen. Hij was bij Heracles altijd het mannetje en bij Ajax was hij dat niet meer. Daar draaide niet meer alles om hem en moest hij in dienst spelen van andere spelers. Hij kwam in een heel andere rol terecht en ik denk dat hij daar niet goed mee heeft kunnen omgaan."

Duarte (24) werd in september 2013 door Ajax overgenomen van Heracles. Hij tekende destijds voor vier seizoenen in de Arena. De linkspoot groeide bij zijn nieuwe club echter niet uit tot basiskracht. Ajax heeft Duarte, die in de winterstop van afgelopen seizoen verhuurd werd aan sc Heerenveen, inmiddels laten weten dat hij mag uitzien naar een andere werkgever.