Beweging in Botteghin-transfer: Misschien praten we over twee dagen anders
Verdediger wil dolgraag naar Rotterdam-Zuid

Beweging in Botteghin-transfer: "Misschien praten we over twee dagen anders"

02-08-2015 21:56
11

Eric Botteghin laat er geen gras over groeien. De verdediger van FC Groningen wil absoluut de overstap maken naar Feyenoord, zo benadrukte hij opnieuw na afloop van het duel om de Johan Cruijff Schaal. 

"Ik ben naar Nederland gekomen om het maximale uit mijn carrière te halen en dit is een geweldige kans voor me. Ik wil dolgraag een stap maken, dat lijkt me duidelijk", tekende Voetbal International op uit de mond van de Braziliaanse mandekker. "Ik heb hier drie geweldige jaren gehad en heb een goede band met de fans en alle mensen bij de club. Maar het lijkt me logisch dat je als voetballer stappen wil maken. Ik denk dat de mensen in Groningen dat wel zullen begrijpen."

Wedden

Meer odds

Groningen-trainer Erwin van de Looi weigert zich vooralsnog neer te leggen bij een vertrek van zijn sterkhouder. "Clubs als FC Groningen leven van het opleiden en verkopen van spelers. Bij een transfer moet je er alleen wél voor zorgen dat de vervanger klaarstaat. En die hebben wij niet."

"'Hij (Botteghin, red.) is sterk in de duels, heeft kopkracht… Tja, zoek maar eens een vervanger. Ik ben zeker niet naïef, misschien praten we over twee dagen of over een week wel anders. Maar ik ga er nog steeds van uit dat Eric volgende week tegen FC Twente bij ons op het wedstrijdformulier staat."

Botteghin maakte zondagavond zelf bekend dat Feyenoord een nieuwe poging gaat wagen om Groningen te overtuigen van een transfer.