PSV en Groningen trekken ontluisterende conclusie na 'nietszeggend' Supercup-duel
3-0 winst PSV op FC Groningen

PSV en Groningen trekken ontluisterende conclusie na 'nietszeggend' Supercup-duel

03-08-2015 09:04
14

Het duel om de Johan Cruijff Schaal werd zondagavond afgewerkt in een halflege Arena. De ontmoeting tussen de landskampioen en de bekerwinnaar leeft amper in Nederland, zo merkten ook de spelers van PSV en FC Groningen naderhand op. 

"Af en toe keek ik om me heen en dan zag ik al die lege stoeltjes… Erg jammer, ook omdat FC Groningen nog maar één prijs heeft gewonnen. Voor ons is het dus heel speciaal dat je nu weer om een prijs speelt, maar ik had me er wel iets anders bij voorgesteld", aldus Groningen-goalie Sergio Padt tegenover Metro. 

Jurgen Locadia, spits van winnaar PSV, ging zelfs een stapje verder. "Ik heb niet het gevoel dat ik een prijs heb gewonnen. Misschien heeft het er ook mee te maken dat je bij een kampioenschap en in minder mate bij de beker naar een climax toewerkt. Dat ontbreekt nu. En zo’n half leeg stadion is ook niet echt een decor wat je erbij voorstelt als je voor een prijs speelt. Ik had wat dat betreft nog liever in Groningen gespeeld, dan weet je zeker dat het vol zit."

"Het staat leuk op je erelijst, meer niet", voegt Luuk de Jong - de grote man aan PSV-kant met twee treffers -  daar aan toe. "Je zou het misschien in een ander stadion kunnen houden, dat de bekerwinnaar het ene jaar thuis speelt en de bekerwinnaar het ander jaar. Maar het blijft een feit dat de titel de belangrijkste prijs is, dat daarna de beker komt en daarna pas de Super Cup. Maar volgens mij is dat ook in andere landen zo."