Robben: Het moet niet zo zijn dat ik na drie dagen weer een wedstrijd eruit lig
Wolfsburg won de Duitse Super Cup van Bayern

Robben: "Het moet niet zo zijn dat ik na drie dagen weer een wedstrijd eruit lig"

03-08-2015 17:23
1

Arjen Robben dacht na ruim vier maanden blessureleed slechts een bijrol te zullen hebben in de Duitse Super Cup-finale met Bayern München tegen VfL Wolfsburg. Pep Guardiola gooide de Oranje-ster echter zonder waarschuwing voor de leeuwen.

"Het is de eerste wedstrijd waarin ik terug ben op een hoog niveau na bijna vijf maanden", zegt Robben in De Telegraaf. "Het is voor mij ook verrassend hoe het allemaal ging. Ik dacht zelf aan een kwartiertje meedoen. Maar de trainer liet me maar staan."

Robben speelde de volledige negentig minuten en bij iedere wissel keek hij even naar de kant. "Ja, haha, ik vond het zelf ook wel wonderlijk. Elke keer als er een wissel kwam, dacht ik dat het voor mij was." De gok van Guardiola pakte goed uit, de Groninger maakte na rust de openingstreffer. Pas vlak voor tijd kwam Wolfsburg langszij, om vervolgens de strafschoppenserie te winnen.

Robben sloeg de oefentrip naar China van de Beierse club over, om een gepaste voorbereiding te hebben. "Je zoekt naar het ritme en de stabiliteit in je lichaam. Het moet niet zo zijn dat ik na drie dagen weer een wedstrijd eruit lig en weer terug moet komen."