Komst Wijnaldum maakt nodige los in Newcastle: Snakten naar een type als 'Gini'
'Hij ziet alles'

Komst Wijnaldum maakt nodige los in Newcastle: "Snakten naar een type als 'Gini'"

04-08-2015 17:44

De komst van Georginio Wijnaldum naar Newcastle United heeft het nodige losgemaakt aan de andere kant van de Noordzee. Verdediger Steven Taylor is laaiend enthousiast met de transfer van Wijnaldum, die deze zomer PSV verliet.

Dat zegt de verdediger in gesprek met The Chronicle. Newcastle had naar zijn mening dringend behoefte aan een speler met de kwaliteiten van de Oranje-international. "We snakten naar een type als Gini. Hij is sterk aan de bal en ziet alles. Hij en Moussa Sissoko kunnen ons omhoog helpen. Dat kan al door middel van fantastische kleine passjes."

The Magpies wisten zich vorig seizoen onder het bewind van John Carver ternauwernood te handhaven in de Premier League. Aan het eind van de rit stond Newcastle weliswaar op de vijftiende plek, maar het verschil met de gevarenzone bedroeg slechts vier punten.

Nieuwbakken Trainer Steve McClaren heeft aangegeven weer vanaf nul te beginnen. "Dat is alleen maar goed", zegt Taylor. "We kunnen bouwen aan onze filosofie. Dat is waar onze fans volgens mij lang op hebben moeten wachten."