Van den Brom ziet nieuw AZ: Dan wil je sportief minimaal hetzelfde
Coach klaar voor nieuw seizoen met AZ

Van den Brom ziet nieuw AZ: "Dan wil je sportief minimaal hetzelfde"

04-08-2015 23:25
9

Na een sterke voorbereiding opent AZ het nieuwe seizoen zondag met een thuiswedstrijd tegen Ajax. Trainer John van den Brom kijkt met vertrouwen vooruit naar het Noord-Hollandse onderonsje.

Met Nemanja Gudelj, Steven Berghuis, Wesley Hoedt, Aron Jóhannsson, Simon Poulsen en Esteban raakte Van den Brom deze zomer veel vaste krachten kwijt, maar daar kwamen weer nieuwe namen voor terug. "Vorig jaar hadden we misschien wat meer jongens die sneller begrepen wat we bedoelden, met name in wedstrijden, spelers die het tempo bepaalden", vertelt hij aan de NOS.

"Als coach moet ik daar nu meer mee bezig zijn. Aan de andere kant hebben we met al die jongens die voor veel geld zijn vertrokken ook heel slechte wedstrijden gespeeld." Volgens Van den Brom is de selectie van AZ nog niet helemaal op orde. "Als je derde bent geworden, wil je sportief minimaal hetzelfde of eigenlijk nog beter. Vorig jaar leefden we misschien wel boven onze stand. Het wordt heel lastig, maar het is een mooie uitdaging. Om derde te worden moet er nog wel wat bij", besluit de coach.