VP's Elftal van de Week: acht verschillende clubs leveren speler

24-08-2015 10:00
5

Speelronde drie was er niet een van de spitsen, maar van de verdedigers. Voor het eerst dit seizoen kent het VoetbalPrimeur Elftal van de Week een 5-3-2-formatie.

Erwin Mulder (sc Heerenveen)
Was tegen PSV uitblinker aan de zijde van de Friezen, die knap gelijkspeelden tegen de kampioen. Mulder liet zien naar zijn beste niveau toe te groeien.

Kevin Diks (Vitesse)
Fris spelend, drang naar voren, Diks had duidelijk geen last van Kuipvrees. Een groot talent op de rechtsachterpositie.

Thomas Lam (PEC Zwolle)
Was met de Zwollenaren te sterk voor FC Twente, dat opnieuw kopje onder ging. Lam vervulde een uitstekende rol in de sterk verdedigende ploeg van Ron Jans.

Tommie Beugelsdijk (ADO Den Haag)
De verdediger kwam na de rust in de ploeg en liet direct zien waarom ADO hem haalde. Was onverzettelijk in de duels en zelf ook nog dicht bij de 1-1.

Terence Kongolo (Feyenoord)
De als linksback opererende verdediger speelde een prima wedstrijd. Lijkt in deze vorm zelfs kandidaat voor de linksachterpositie van Oranje.

Caner Cavlan (sc Heerenveen)
Kwam over van De Graafschap en laat zien waarom hij zo gewild was. Was tegen PSV uitstekend als linksback. Hij had Luciano Narsingh in z'n zak en benutte bovendien met lef een strafschop.

Tom van Hyfte (Roda JC)
Matchwinner in het duel met De Graafschap. Van Hyfte speelde prima in de ploeg die na drie wedstrijden al op zes punten staat.

Thomas Bruns (Heracles Almelo)
Een assist en een doelpunt tijdens de memorabele wedstrijd in Leeuwarden. Bruns speelde zijn beste voetbal.

Ben Rienstra (PEC Zwolle)
Domineerde op het middenveld van de Zwollenaren. In de tweede helft maakte hij bovendien de winnende treffer. Rienstra gaat nog heel ver komen.

Oussama Tannane (Heracles Almelo)
Vier doelpunten, waarvan de één nog mooier dan de andere. Het was het weekend van Tannane, die nu al op vijf doelpunten staat en in één klap topscorer van de Eredivisie is.

Mimoun Mahi (FC Groningen)
Als invaller twee keer scoren in een met 2-0 gewonnen wedstrijd. Dan heb je richting volgende week toch wel een basisplaats veroverd?