De Boer schuift begrip 'miljoenenstrop' naar achtergrond: Voor hun transferwaarde

De Boer schuift begrip 'miljoenenstrop' naar achtergrond: "Voor hun transferwaarde"

27-08-2015 07:41
5

De druk op Ajax is groot. De Amsterdammers moeten donderdag ten koste van FK Jablonec de groepsfase van de Europa League halen. Lukt dat niet, dan zijn vooral de financiële consequenties erg groot. Trainer Frank de Boer houdt zich daar niet mee bezig.

"Natuurlijk is het halen van de groepsfase van de Europa League belangrijk na het missen van de Champions League. Maar het geld interesseert me op dit moment niets", wijst De Boer naar de miljoenenstrop die Ajax boven het hoofd hangt in De Telegraaf. "Voor mij is de ontwikkeling van de spelers als individu en het team nu het belangrijkst. Dan maak ik van de financiën van Ajax geen agendapunt."

"Het moet uit het hart van de spelers komen: de eer om voor Ajax te spelen en de drive om in Europa te voetballen, maar ook voor hun transferwaarde.Hoe verder je komt, hoe meer aandacht je krijgt, waardoor de marktwaarde omhoog gaat. Dan snijdt het mes aan twee kanten", vervolgt De Boer. Ajax verdedigt in Tsjechië een 1-0 voorsprong en zal dus aan de bak moeten om zich vrijdag te mogen melden bij de loting voor de groepsfase van de Europa League.