Robben trekt parallel met Depay: Dat is de enige manier om te overleven

Robben trekt parallel met Depay: "Dat is de enige manier om te overleven"

27-08-2015 10:11
4

Arjen Robben belde met Guus Hiddink na het vertrek van de oud-bondscoach. De sterspeler van Oranje had graag de klus afgemaakt met de trainer. 

"Ik vind het teleurstellend hoe het is gegaan met Hiddink", vertelt Robben tegen Voetbal International. "Ik heb Hiddink eerder meegemaakt als achttien- en negentienjarige bij PSV. In een belangrijke fase van mijn carrière heeft hij dus invloed gehad. Vanaf vorig jaar zijn we bij het Nederlands elftal opnieuw samen een weg ingeslagen. Ik had graag de klus richting het EK met hem geklaard. Dat heb ik hem na zijn vertrek ook in een telefoongesprek gezegd."

De snelle ontwikkeling van Memphis Depay is Robben ook niet ontgaan. De Bayern München-speler ziet overeenkomsten met zijn eigen loopbaan. "Ik was ook slechts twintig jaar toen ik van PSV naar Chelsea ging. En ook ik ging zonder een tussenstap te maken direct vanuit de Eredivisie naar een absolute topclub. Dat vraagt veel van je, het niveau en de intensiteit liggen zó veel hoger. De enige manier om te overleven is openstaan voor de mentaliteit van het topvoetbal. Je moet elke training honderd procent willen geven om jezelf te verbeteren."