'Kind van AZ' krijgt nieuwe kans: 'Destijds stonden we bekend als koopclub'

'Kind van AZ' krijgt nieuwe kans: 'Destijds stonden we bekend als koopclub'

27-08-2015 14:48
3

Bij AZ is men zeer tevreden over de komst van Ben Rienstra. Directeur voetbalzaken Earnest Stewart denkt dat de 25-jarige middenvelder leiding kan geven aan de ploeg van John van den Brom.

Rienstra is door AZ opgeleid, maar wist nooit door te breken in het eerste elftal. Via een omweg komt hij alsnog in Alkmaar terecht. "Wij hebben de afgelopen maanden gezien dat we een toevoeging op het middenveld nodig hebben na het vertrek van Nemanja Gudelj", legt Stewart uit aan RTV Noord-Holland.

"Daar hebben we ons bijzonder op geconcentreerd. Op een jongen die naast zijn voetballende kwaliteiten ook een leidersrol op zich kan nemen", vervolgt Stewart, die zag dat Rienstra dat bij zijn vorige club PEC Zwolle uitstekend deed. "Dus wij zijn bijzonder trots en blij dat Ben is teruggekeerd bij AZ."

Waarom Rienstra in zijn eerste periode niet is geslaagd bij AZ, weet Stewart niet helemaal zeker. Wel is het zo dat AZ toen in een totaal andere positie zat. "Destijds stonden we bekend als een kopende club. We hadden een periode dat we moesten zorgen dat de salarissen op orde kwamen. Een vertrek voor een aantal spelers was toen ter sprake, waaronder Ben."

Na de komst van Rienstra is AZ in principe klaar op de transfermarkt. Stewart houdt echter nog een slag om de arm. "Mocht er op de markt van alles en nog wat goed gaan vallen, dan zouden we misschien nog ergens in kunnen gaan bewegen. Maar op dit moment zijn we bijzonder tevreden met wat we hebben."