AZ legt 'nieuwe leider' voor vijf jaar vast: Zochten een type als Gudelj

AZ legt 'nieuwe leider' voor vijf jaar vast: "Zochten een type als Gudelj"

27-08-2015 18:16

De kurk kan definitief van de fles in Alkmaar. AZ heeft zich donderdag versterkt met Ben Rienstra. De middenvelder bereikte al eerder een mondeling contract, maar heeft donderdag een vijfjarig contract ondertekend.

AZ is geen onbekend terrein voor Rienstra, die de Alkmaarse jeugdopleiding doorliep. De Noord-Hollanders zijn blij. "We hebben in de afgelopen maanden gemerkt dat we een toevoeging op het middenveld nodig hadden", reageert directeur voetbalzaken Earnest Stewart op de clubsite.

"Zeker na het vertrek van Nemanja Gudelj zochten we een leiderstype. Ben Rienstra is zo’n speler. Buiten zijn voetbalkwaliteiten kan hij teamgenoten aansturen en brengt hij duelkracht met zich mee."

Voor Rienstra is zijn droom in vervulling gegaan. "Ik heb altijd gehoopt dat ik weer hier kon gaan voetballen, in de buurt van mijn familie en vrienden. Het kan niet beter. Na mijn goede seizoen bij PEC Zwolle speelde er wel wat op transfergebied. Toen AZ concreet werd heb ik snel besloten om het te doen."

"In mijn vorige AZ-periode stond er een kampioenselftal. Mijn concurrenten waren international. Toen heb ik eieren voor mijn geld gekozen. Nu kom ik met veel meer ervaring terug. Ik heb er onwijs veel zin in. Het liefst had ik tegen Astra al meegedaan. Nu ga ik op de tribune zitten duimen dat we winnen."