Belangrijke schakel laat PEC 'in de steek': Een aderlating, de zoveelste al

Belangrijke schakel laat PEC 'in de steek': "Een aderlating, de zoveelste al"

28-08-2015 08:59
2

Ben Rienstra is de nieuwste aanwinst van AZ, dat donderdagavond de groepsfase van de Europa League bereikte. De middenvelder komt over van PEC Zwolle en gaat in Alkmaar rugnummer 17 dragen, omdat zijn favoriete nummer 23 bezet is.

De 25-jarige Rienstra droeg bij PEC nummer 23, dat bij AZ al vergeven was aan Derrick Luckassen. Het is een hommage aan Michael Jordan. Rienstra gaat nu met 17 spelen. "Een geluksnummer in de vriendengroep", stelt de kersverse aankoop in gesprek met De Stentor. Rienstra speelde vijf jaar in het oosten van het land en tekent nu voor vijf jaar bij AZ, de club waar hij eerder drie jaar in de jeugd speelde.

"Ik laat PEC Zwolle in de steek, ja. Met een overwinning en een doelpunt tegen FC Twente. Voor PEC is het een aderlating. De zoveelste, als je kijkt naar de jongens die de laatste maanden zijn vertrokken", weet Rienstra, die in Nederland maar voor een paar clubs wilde spelen. AZ was er één van, zo liet hij zijn zaakwaarnemer Mino Raiola weten. Het is een stap vooruit. "En voor mij het is extra, omdat ik weer terugkom in mijn geboortestreek", aldus de Akersloter.