Advocaat strikt opnieuw oud-PSV'er: Een international met veel ervaring

Advocaat strikt opnieuw oud-PSV'er: "Een international met veel ervaring"

28-08-2015 11:33
3

Dick Advocaat en Ola Toivonen zijn herenigd. De 29-jarige Zweed stapt per direct over van Stade Rennes naar Sunderland. Dat heeft de Engelse club vrijdag bevestigd.

Toivonen wordt in eerste instantie gehuurd van de Fransen. Bij Rennes had de oud-speler van PSV vanwege een aantal nieuwe spelers geen zicht meer op speelminuten. Toivonen en Advocaat zijn niet nieuw voor elkaar. "Ik heb met Ola bij PSV gewerkt, dus ik ken hem goed", vertelt Advocaat op de clubsite.

"Hij is een international met veel ervaring. Een aanvallende middenvelder die makkelijk scoort en sterk in de lucht is", aldus Advocaat. "Hij zal iets nieuws aan het team toevoegen." De transfer van Toivonen is op tijd afgerond voor de eerstvolgende Premier League-speelronde. Hij kan dit weekend debuteren als de Black Cats op bezoek gaan bij Aston Villa.

Na het vastleggen van Jeremain Lens is Toivonen de tweede oud-PSV'er die Advocaat naar Sunderland haalt. Franse en Duitse media gingen er de afgelopen dagen vooral vanuit dat Toivonen naar de Bundesliga zou overstappen. Onder meer FSV Mainz 05 had interesse.

Advocaat heeft de afgelopen dagen meermaals aangegeven zijn selectie nog flink te willen versterken voor het einde van de transferperiode.