Celtic blij met Ajax-loting: Ze hebben nu een heel ander team

Celtic blij met Ajax-loting: "Ze hebben nu een heel ander team"

28-08-2015 17:19
8

In Glasgow is er verheugd gereageerd op de Europa League-loting. Celtic moet het in de groepsfase opnemen tegen Ajax, Fenerbahce en het Noorse Molde FK.

Oud-speler Didier Agathe spreekt op de clubwebsite van Celtic van een mooie loting voor zijn voormalige ploeg. Zelf speelde hij regelmatig wedstrijden tegen de Amsterdammers. "Wij speelden een kwalificatieronde tegen Ajax toen ze nog spelers als Christian Chivu en Zlatan Ibrahimovic in het team hadden. Natuurlijk hebben ze nu een heel ander team en zal het ook een andere wedstrijd worden. Maar het is nog steeds een fantastisch duel voor de clubs en fans."

Twee jaar geleden troffen Ajax en Celtic elkaar in de groepsfase van de Champions League. In Glasgow trok Celtic met 2-1 aan het langste eind, maar in Amsterdam was Ajax met 1-0 te sterk. Destijds werd Lasse Schöne matchwinner. Agathe: "Het zal echt niet makkelijk worden, maar het is een mooie uitdaging voor dit team." Ajax en Celtic staan op 17 september voor het eerst tegenover elkaar in Amsterdam.