Verbazing bij Roda over 'transfer': Hij had zich vandaag gewoon moeten melden

Verbazing bij Roda over 'transfer': "Hij had zich vandaag gewoon moeten melden"

28-08-2015 18:04

Niets leek een transfer van Anco Jansen naar het Turkse Boluspor nog in de weg te staan, maar Roda JC reageert verbaasd op de berichtgevingen dat de deal rond is. Volgens de Limburgse club had de middenvelder annex aanvaller zich vrijdag gewoon moeten melden.

''Anco had zich vandaag gewoon bij ons moeten melden'', aldus een woordvoerder van Roda in gesprek met FOX Sports. ''Er is geen overeenkomst met Boluspor. We proberen Anco te bellen, maar krijgen hem niet te pakken. We vermoeden dat hij nog in Turkije is.'' Dat vermoeden werd niet veel later bevestigd, want Boluspor plaatste via Twitter een foto waarop Jansen in zijn nieuwe trainingstenue te zien is.

Jansen komt in Turkije te spelen op het een na hoogste niveau. Boluspor eindigde vorig seizoen op de tiende plaats en heeft met Jonathan Reis al een speler met een Eredivisie-verleden onder contract staan. Reis speelde in Nederland namelijk voor PSV en Vitesse. Jansen kwam eerder uit voor De Graafschap, SC Veendam, SC Cambuur en PEC Zwolle.