Schaken tegenover bewierookt Ajax-duo: Dan ga ik de brommer aanzetten

Schaken tegenover bewierookt Ajax-duo: "Dan ga ik de brommer aanzetten"

31-08-2015 06:30
5

Als iemand Jaïro Riedewald en Kenny Tete, de twee debutanten in de selectie van Oranje, na zondag kan beoordelen, is het Ruben Schaken. De flankspeler van ADO Den Haag nam het in de Arena op tegen beide verdedigers.

Wout Stravers
AMSTERDAM

Schaken wisselde de linker- en rechterflank met elkaar af. Op die manier kwam hij beide Ajacieden tegen. Schaken was na afloop in gesprek met VoetbalPrimeur eerlijk. "Ze speelden in hun kracht en waren fel", begon hij. "Dat zal waarschijnlijk ook de opdracht zijn geweest. Want als je mij laat opendraaien dan ga ik de brommer aanzetten. Ik wilde weleens zien of ze dat tegen konden houden."

"Maar ze hebben het fantastisch gedaan. Ik gun het die jongens van harte dat ze zich mogen melden op jonge leeftijd. Ik als ouwe lul weet hoe dat is", aldus Schaken, die in 2012 op dertigjarige leeftijd debuteerde voor Oranje. "Dat is één van de mooiste dingen die er is. Ik wens ze heel veel succes."

Toch ging Schaken nog iets dieper in op de duels met Tete en Riedewald. Om te beginnen met rechtsachter Tete, die hij alleen in de openingsminuten tegenkwam. "Dat was echt een fifty fifty-duel. De steekbal die ik kreeg had naar binnen gemoeten, dan was ik zo doorgelopen op de keeper. Maar die bal draaide nu naar de buitenkant. Toen kon hij mij in m'n rug lopen. Met een gelukje stond hij op de bal en kwam 'ie bij hem uit. Dat was één van de weinige echte duels met hem. Dus ja: 1-0 voor hem."

Schaken kwam Riedewald echter veel vaker tegen. "Met Riedewald had ik het lastig. Die heeft gewoon de opdracht gehad om mij niet te laten opendraaien. Zij analyseren ook de afgelopen wedstrijden. Daar heb je mee te maken. Daar moeten we wat tegenover zetten. Althans, ik. Maar vandaag was een complete off-day. Daar kunnen we dus kort over zijn."