Robben enthousiast over Oranje-transfers: Mooie stap naar het buitenland

Robben enthousiast over Oranje-transfers: "Mooie stap naar het buitenland"

31-08-2015 12:19

Oranje staat voor twee zeer belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland en Turkije. Aanvoerder Arjen Robben heeft alle vertrouwen in een goede afloop.

"Wij hebben veel kwaliteiten. Daar put ik vertrouwen uit", zei de 31-jarige sterspeler bij aankomst in Noordwijk tegen NUsport. Het zullen de eerste wedstrijden worden voor Danny Blind als nieuwe bondscoach. "Ik weet niet of er veel verandert. We hebben een periode afgesloten, maar toch ook weer niet", meent de aanvaller.

Voor Robben zelf veranderde er wel wat. Blind benoemde hem vorige week tot nieuwe aanvoerder van Oranje. Hij neemt de band over van Robin van Persie. "Ik had een gesprek met de bondscoach over de manier waarop we verder zullen gaan. Nee, mij is niets gevraagd over het selectiebeleid of de speelstijl. Wij als spelers zijn tussen de interlands door ook bezig met onze club, dan hebben we geen overzicht."

Robben mist in het afgelopen seizoen een aantal belangrijke wedstrijden met Oranje en hij beseft dat de ploeg voor cruciale wedstrijden staat wil het zich kwalificeren. "Voor ons telt maar één ding: resultaat halen. Daar hebben we iedereen keihard bij nodig. Voor de ontwikkeling van het team is het denk ik goed dat een aantal jongens een mooie transfer naar het buitenland heeft gemaakt."