Update: FC Twente bevestigt vertrek sterspeler en houdt slechts drie miljoen over

Update: FC Twente bevestigt vertrek sterspeler en houdt slechts drie miljoen over

31-08-2015 21:33
13

Een aderlating voor FC Twente in de slotfase van de transferperiode. De Tukkers hebben in de laatste uren toch nog afscheid genomen van Jesus Corona, die voor vijf seizoenen naar FC Porto vertrekt. Dat bevestigt Ted van Leeuwen in gesprek met TC/Tubantia.

Zeker is ook dat FC Twente geen vervanger voor de Mexicaan gaat aantrekken. Eerder werd nog gemeld dat de Tukkers wel op zoek waren naar buitenkansjes, maar volgens Ted van Leeuwen komen er geen spelers meer naar Enschede.

Daarmee lijkt de geplaagde eredivionist weer een flinke sportieve klap te krijgen. Corona was een belangrijke pion in het elftal van Twente, dat dramatisch aan het seizoen is begonnen. De 22-jarige aanvaller was vorig seizoen goed voor 22 wedstrijden en 9 doelpunten. Met 95 succesvolle dribbels was hij bovendien de beste dribbelaar van de Eredivisie.

Financieel lijkt Twente er ook niet eens enorm mee geholpen te zijn. De club heeft slechts dertig procent van de transferrechten in handen, het andere deel is in handen van een Zuid-Amerikaanse investeringsmaatschappij. De verwachting is dat Twente nu ruim drie miljoen euro ontvangt. De totale transfersom bedraagt naar verluidt tien à twaalf miljoen euro.

Corona kwam in 2013 over van het Mexicaanse CF Monterrey, dat in totaal zo'n 3,5 miljoen euro ontving. Na een moeizaam begin was hij vorig jaar één van de betere spelers gedurende het lastige jaar van Twente. 

Update 21.33 uur
FC Twente heeft de transfer van Corona inmiddels bevestigd. Er wordt geen vervanger voor de buitenspeler aangetrokken. Het vertrek van meer spelers is niet aan de orde, laat Van Leeuwen aan FOX Sports weten. Ook van een bod op Hakim Ziyech is geen sprake. "Noch op een ander", aldus de 'td'.