Fiorentina doet zaken met Dortmund na emotionele transfer Joaquin

Fiorentina doet zaken met Dortmund na emotionele transfer Joaquin

31-08-2015 21:35

Niet Liverpool of Real Betis, maar Fiorentina wordt de nieuwe club van Jakub Blaszczykowski. Dat meldt de Italiaanse club maandagavond via de officiële kanalen.

Blaszczykowski komt over van Borussia Dortmund, dat nog niet definitief afscheid neemt van de rechterflankspeler. Hij wordt voor één seizoen verhuurd. Real Betis was ook in de race voor de handtekening van de Pool. De club van Rafael van der Vaart koos uiteindelijk voor Joaquin.

De 34-jarige Spanjaard keert daardoor terug bij de club waar hij zijn profloopbaan begon. "Ik ben blij dat ik eindelijk naar huis kan", reageert hij op de afgeronde transfer. Zijn contract in Florence liep nog tot medio 2016, waardoor Betis een transfersom zal moeten betalen voor de oud-international van Spanje.

Dankzij de contacten van Betis' technisch directeur Eduardo Macia, die eerder bij Fiorentina werkte, is er echter snel een akkoord bereikt over Joaquin. Negen jaar geleden verliet Joaquin Betis voor Valencia. Na vijf indrukwekkende seizoenen in Mestalla vertrok hij naar Málaga. In de zomer van 2013 stapte hij over naar Fiorentina.