NEC schakelt investeerders in en en maakt selectie compleet met goaltjesdief

NEC schakelt investeerders in en en maakt selectie compleet met goaltjesdief

31-08-2015 21:46
3

NEC heeft zich op de valreep verzekerd van aanwinst nummer dertien. Mihai Roman heeft zijn handtekening onder een driejarig contract gezet in Nijmegen.

Roman komt over van het Roemeense Pandurii Targu Jiu. In het NEC-contract van de 23-jarige spits is een optie voor een extra seizoen opgenomen, zo communiceert de eredivisionist maandagavond op de clubsite. Roman was afgelopen seizoen goed voor zestien doelpunten in 32 wedstrijden en maakte in februari van dit jaar zijn debuut in de nationale ploeg van Roemenië.

NEC kan de doelpunten van de linksbenige aanwinst goed gebruiken. In het nieuwe seizoen vond de ploeg van trainer Ernest Faber pas twee keer het net en vorige week werd goaltjesdief Sjoerd Ars gratis en voor niets naar NAC Breda gestuurd. Met de komst van Roman is naar verluidt 800.000 euro gemoeid.

Bart van Ingen, algemeen directeur van NEC, is blij dat de selectie nu compleet is. "Na weken intensief scouten en het bekijken van meerdere kandidaten zijn wij trots Mihai Roman te contracteren. We zijn erg blij dat we hem voor deze periode aan NEC hebben kunnen verbinden met hulp van onze investeerders."