Update: BBC komt met nieuws over Van Dijk: belangrijke hobbel genomen

Update: BBC komt met nieuws over Van Dijk: belangrijke hobbel genomen

01-09-2015 13:26
6

Virgil van Dijk kan op de valreep nog een transfer maken. De centrumverdediger van Celtic is volgens Sky Sports al medisch gekeurd bij Southampton. Die keuring had naar verluidt in de nacht van maandag op dinsdag plaats.

De verwachting is dat Van Dijk dinsdag nog door The Saints als nieuwe aankoop wordt gepresenteerd. Met een eventuele transfer is een bedrag van bijna zestien miljoen euro gemoeid. De aanstaande transfer is nog niet bevestigd door één van beide clubs, al gaf Southampton-manager Ronald Koeman aan dat Van Dijk 'hoog op de lijst staat'.

Het getrouwtrek om Van Dijk duurt al maanden. Aangezien de transfermarkt in Engeland om 18:00 uur sluit (19:00 uur Nederlandse tijd), is er nu haast geboden bij een deal. Een transfer van Van Dijk zou ook goed nieuws betekenen voor FC Groningen en Willem II. De noorderlingen verwachten een bedrag van minimaal één miljoen euro vanwege een doorverkooppercentage. De Tilburgers kunnen rekenen op een opleidingsvergoeding van bijna vier ton.

Update 13:26:
De komst van Virgil van Dijk is nu echt bijna rond. De BBC meldt dat Southampton en Celtic een akkoord hebben bereikt over een transfersom van bijna zestien miljoen euro. Dinsdag tekent de oud-speler van FC Groningen zijn contract bij de club van manager Ronald Koeman.