Rooney kent 'man van 80 miljoen' niet eens: Vroeg me wie hij was

Rooney kent 'man van 80 miljoen' niet eens: "Vroeg me wie hij was"

01-09-2015 11:18
4

Manchester United rondt naar verwachting dinsdag de transfer van Anthony Martial van AS Monaco af. De negentienjarige spits kost United tussen de vijftig en tachtig miljoen euro, maar Wayne Rooney heeft geen idee wie de nieuwkomer is.

"Om eerlijk te zijn kwam Wayne Rooney in het vliegtuig naar me toe en vroeg wie Martial is, omdat de Engelse pers over hem begon te schrijven", zei middenvelder Morgan Schneiderlin vanuit het trainingskamp van Frankrijk. "Ik heb hem gezegd dat Anthony een geweldige speler is met een geweldig potentieel, die een aantal goede wedstrijden heeft gespeeld tijdens vorig en dit seizoen."

"Ik vertelde hem dat hij technisch en krachtig is. Een beetje als Thierry Henry, al is het vooral de media die die vergelijking maken." Martial kreeg maandag toestemming van de Franse bond om de nationale ploeg te verlaten voor het afronden van de transfer. Dinsdag is de transferdeadline in Engeland.

Over de transfersom bestaat veel discussie. Bedragen van vijftig tot tachtig miljoen euro worden genoemd, maar Schneiderlin stelt dat Martial zich daar niets van moet aantrekken. "Negeer het. De media zullen er veel over gaan praten en verwachten veel doelpunten van hem. Maar hij moet zich daar niet door laten verlammen."