Krul baalt van roekeloos Newcastle: 'Onaanvaardbaar, moeten we snel van leren'

Krul baalt van roekeloos Newcastle: 'Onaanvaardbaar, moeten we snel van leren'

02-09-2015 20:39
1

Persoonlijk kent Tim Krul een prima start van het seizoen bij Newcastle United. De goalie blonk uit tegen onder meer Manchester United. Maar met de ploeg als geheel wil het nog niet echt vlotten. Na vier duels is er nog altijd geen zege geboekt. 

Dat heeft volgens Krul onder meer te maken met het te hoge aantal gele en rode kaarten die The Magpies pakten. Daryl Janmaat en Aleksandr Mitrovic slaagden er in om dit seizoen al in de eerste helft van een wedstrijd van het veld gestuurd te worden. "Dat is onaanvaardbaar, we zullen er snel van moeten leren", legt de doelman uit aan de BBC. 

"Met elf man is het al zwaar genoeg in de Premier League en twee rode kaarten voor rust in twee wedstrijden maakt het nog moeilijker. We moeten de lichtpuntjes er maar uithalen: we hebben een hele goede groep en de sfeer is uitstekend", gaat hij verder. "We moeten gewoon op zoek naar die eerste overwinning."

"De manager gelooft dat als wij die eerste overwinning pakken, er iets speciaals kan ontstaan. Maar goed, daarover praten heeft natuurlijk geen zin: we moeten het echt laten zien", aldus Krul, die over ruim een week met Newcastle zal aantreden tegen promovendus Watford.