'Bondscoach Blind kiest niet voor 'verrassing' in plaats van Klaassen of Wijnaldum'

'Bondscoach Blind kiest niet voor 'verrassing' in plaats van Klaassen of Wijnaldum'

03-09-2015 07:18
12

Vurnon Anita leek in het basiselftal van Oranje te verschijnen, maar De Telegraaf meldt dat Georginio Wijnaldum en Davy Klaassen juist een basisplek krijgen. De middenvelder van Newcastle United moet daarom op de bank plaatsnemen.

Het elftal staat grotendeels, maar voor enkele posities zijn er nog twijfels. Dat Jasper Cillessen onder de lat start, is bijna een zekerheid. Gregory van der Wiel begint, ondanks weinig speelminuten, in de basis met naast zich Stefan de Vrij. Hij vormt het centrale duo mogelijk met Bruno Martins Indi, in het verleden bij Feyenoord de kompaan van De Vrij. Daley Blind is de linksback. Het Algemeen Dagblad meldt juist dat Jaïro Riedewald de voorkeur krijgt boven BMI.

Op het middenveld zijn er nog vraagtekens. Alleen Wesley Sneijder lijkt zeker van zijn plek. Over Wijnaldum en Klaassen, volgens de ochtendkrant in de basis, is niet iedereen het eens. Voorin is er ditmaal waarschijnlijk geen plek voor routinier Robin van Persie, de vice-aanvoerder. Klaas-Jan Huntelaar, een andere routinier, mag starten in de punt. Hij wordt in de vermoedelijke opstelling geflankeerd door aanvoerder Arjen Robben en Memphis Depay.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Cillessen; Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi (Riedewald), Blind; Wijnaldum, Klaassen, Sneijder; Robben, Huntelaar en Memphis.