Memphis nu de ster: Als ploeggenoot ken ik hem helemaal niet als arrogant

Memphis nu de ster: "Als ploeggenoot ken ik hem helemaal niet als arrogant"

03-09-2015 09:13
4

Memphis Depay maakte in de voorbije transferperiode een toptransfer van PSV naar Manchester United. Zijn voormalige ploeggenoot Remco Kivit zag in zijn jeugdjaren al een uitblinkende Memphis, ook al speelde Kivit in de PSV-jeugd maar twee jaar samen met de Oranje-international.

Doelman Kivit verbleef vier jaar in de jeugdopleiding van PSV en speelde in twee van die jaren met Memphis samen. "Hij was toen al een echte topper, die met kop en schouders boven de rest van het team uitstak. Memphis scoorde aan de lopende band en gaf veel beslissende voorzetten", stelt de toenmalige ploeggenoot van Memphis.

"Memphis was in de jeugd van PSV elke wedstrijd en training wel heel nadrukkelijk bezig om zich te verbeteren. Zijn doel om profvoetballer te worden stak hij nooit onder stoelen of banken", aldus Kivit. "Als ploeggenoot ken ik Memphis helemaal niet als arrogant. Hij was niet de makkelijkste voor zijn trainers, maar wel altijd heel vriendelijk, behulpzaam en sociaal ten opzichte van de spelers uit zijn team."

Kivit bereikte het profvoetbal niet, ook al speelde hij tot en met zijn zeventiende nog bij FC Den Bosch. Genieten van het succes van Memphis kan hij wél. De hoofdpersoon bezocht ook enkele PSV-trainingen. "Als Memphis me dan zag, dan groette hij meteen of maakte na afloop spontaan een praatje met me. Zo iemand gun je toch alle succes als topvoetballer? Hartstikke mooi dat ik hem binnenkort weer zie spelen met Manchester United tegen PSV in de Champions League."