Rel rond Boëtius: 'Hij wil zo snel mogelijk door een topclub ontdekt worden'

Rel rond Boëtius: 'Hij wil zo snel mogelijk door een topclub ontdekt worden'

03-09-2015 18:48
5

Jean-Paul Boëtius heeft onbedoeld voor een relletje gezorgd in Zwitserland. Een uitspraak van de oud-Feyenoorder in een interview met RTV Rijnmond doet nogal wat stof opwaaien.

Boëtius liet in gesprek met het regionale medium doorschemeren dat Basel geen droomclub is, maar hij het ziet als een tussenstap op weg naar de Europese top. In Zwitserland leest men mee en wordt met verbazing gereageerd.

'Wat is dat voor een uitspraak, Boëtius?', zo vraagt de grote Zwitserse boulevardkrant Blick zich af volgens het Algemeen Dagblad. 'Jean-Paul Boëtius wil naar een 'betere' vereniging. Voor hem is de Zwitserse competitie slechts een tussenstation.'

Blick noemt de uitspraken van Boëtius 'ergens wel begrijpelijk, maar niet slim'. 'De komst van Boëtius was een toptransfer. Maar de Nederlander wil maar één ding: zo snel mogelijk door een topclub ontdekt worden', concludeert de krant.

De 21-jarige Boëtius verruilde deze zomer Feyenoord voor Basel, in de hoop zijn carrière een nieuwe impuls te geven. Hij speelde tot op heden twee competitieduels voor de Zwitserse koploper.