Britse 'Boy Wonder' lijkt scoren verleerd: Zou willen weten hoe Rooney denkt

Britse 'Boy Wonder' lijkt scoren verleerd: "Zou willen weten hoe Rooney denkt"

03-09-2015 21:12

Het is nog niet het seizoen van Harry Kane. De sensatie van de afgelopen Premier League-jaargang heeft in vier competitieduels het doel nog niet gevonden namens Tottenham Hotspur. De jonge spits gebruikt de interlandperiode om advies te vragen aan een oude rot. 

Wayne Rooney, concurrent van Manchester United maar collega bij de Engelse ploeg, staat in dienst van Engeland op het punt om een record te breken. Rooney heeft nog één doelpunt nodig om all-time topscorer te worden van zijn land. Ook de vedette van United kampte regelmatig met periodes van doelpuntendroogte, weet Kane.  

"Ik hou ervan met spelers te praten en er zo achter te komen hoe zij met die situatie omgaan", vertelde de 22-jarige Spurs-spits donderdag aan de BBC. "Ik zou graag willen weten hoe Wayne denkt. Hij scoort jaar in jaar uit."

"Als spits zijn er altijd periodes dat je makkelijk scoort. En soms gaat het even níét zoals je wilt. Maar ik ben vol vertrouwen dat er weer doelpunten aankomen", besluit Kane, die vorig seizoen goed was voor 21 goals in de Premier League.